Charlotte Overgaard Wilhelmsen i AAU Play

Charlotte Overgaard Wilhelmsen har givet en videoforelæsning på AAU Play. Se og hør hende fortælle om, hvad et svampebatteri og en redox-reaktion er, og hvordan den nye type batteri kan bidrage til en grønnere omstilling.

Last modified: 06.07.2021

HVAD ER AAU PLAY?

AAU Play er et videounivers, der tilbyder gymnasielærere inspiration til deres undervisning. Videoerne indeholder korte forelæsninger med forskere fra AAU. Til hver forelæsning er der tilknyttet opgavesæt, som gymnasieeleverne kan arbejde med.

FREMTIDENS BATTERIER ER LAVET AF SVAMPE?

Denne videoforelæsning handler om fremtidens batterier - Lavet af svampe! I denne forelæsning fortæller Charlotte om en ny teknologi – svampebatteriet – der gør det muligt at lagre overskydende grøn energi i væsker. Videoen har relevans for følgende gymnasiefag- og emner: Bæredygtighed, Biologi, Bioteknologi, Fysik, Kemi, Materialeteknologi, Teknikfag - byggeri og energi.

Du finder alle AAU Play videoer her: https://www.aau.dk/samarbejde/tilbud-til-gymnasier/aau-play/

Charlotte Overgaard Wilhelmsen er Ph.d. på Institut for Kemi og Biovidenskab, AAU Esbjerg, Sektion for Kemiteknologi. Læs mere om Charlottes forskning i svampebatteriet her