Statsministeren til coronaforskere fra AAU: Det er jeres fortjeneste, at vi har styr på epidemien

Statsminister Mette Frederiksen var torsdag den 29. april på besøg på AAU for at takke professor MSO Mads Albertsen og det øvrige team af forskere, der overvåger og kortlægger samtlige mutationer af coronavirusset i Danmark. Se billeder fra besøget her.

Last modified: 04.05.2021

Af Lea Laursen Pasgaard, AAU Kommunikation og Sana Mahin Doost, Rektorsekretariatet. Fotos: Statsministeriet

Statsminister Mette Frederiksen lagde torsdag den 29. april vejen forbi Aalborg Universitet (AAU) for at besøge AAU’s forskerhold, der gennem gensekventering af positive Covid-19-prøver leverer nogle af de data, der bruges, når eksperterne regner på, hvornår landet kan genåbne.

Professor MSO Mads Albertsen fra Institut for Kemi og Biovidenskab, der leder arbejdet på AAU, viste statsministeren rundt i laboratoriet. Her fik hun lejlighed til at hilse på hele holdet af forskere, som det seneste år har stået for at analysere og overvåge coronavirussets udvikling i Danmark.

Statsministeren lyttede interesseret og stillede spørgsmål, da forskerteamet fortalte om de forskellige delprocesser i gensekventeringen.

- Det er jeres fortjeneste, at vi har styr på epidemien. I er Danmarks helte. I er i verdensklasse, lød det fra statsminister Mette Frederiksen.

- Statsministerens besøg og rosende ord understreger Mads Albertsen og teamets uundværlige indsats under coronapandemien. De smed alt, hvad de havde i hænderne og satte deres forskningsarbejde på pause for at bidrage, lyder det fra rektor Per Michael Johansen.

Læs og se flere billeder fra statsministerens besøg på AAU i Nordjyske